MENÜ
Főoldal
Magunkról
XXV. Kiút Tábor
Közhasznúsági jelentés
Elérhetőség
Utca
Támogatók, adományozók
munkatársaink szakdolgozatai
"Galéria"
Hírlevél
Linkek
Egyszázalék
Fórum
Galéria


 

Tábor kép 2019.jpg

Beszámoló a Kiút Egyesület  2019. Jubileumi Kiút szocializáló-habilitáló táboráról

Színes és tartalmas programokkal, strandolással kézműves foglalkozásokkal és közösségépítéssel telt a XXV. Kiút és XX. Rudas Lászlóné Annamária emléktábor 2019.08.23.28. között.

A táborozáson huszonegy pilisi és három fővárosi, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek vett részt. Többségük számára – családjuk nehéz anyagi helyzete miatt- a tábor jelentette a nyaralást, a hétköznapokból való kimozdulást, új élmények szerzését, új társak és helyek megismerését a nyári szünidő alatt.

A tábor helyszíne Batalonakarattya volt, a gyermekek nagy örömére, hiszen, a programokon részt vevők nagy többségének az volt a kívánsága, hogy idén a tábor újra Balatonon legyen. 

A napot közös beszélgetéssel kezdtük és zártuk, kézműveskedtünk, saját készítésű batikolt és/vagy rajzolt pólót és sálat készítettünk, kirándultunk, de ezek mellett a gyermekek számára a nap fénypontja a strandolás volt, így erre naponta többször sort kerítettünk. Kacsintás

Mind a huszonnégy részt vevő gyermek a tábor végén iskolakezdést segítő csomagot kapott, mely tornazsákot, tolltartót, különböző írószereket, színes ceruza készletet, füzeteket, írólapot tartalmazott. Ezzel a kis meglepetéssel engedtük útjukra a gyerekeket, hogy örömtelibbé tegyük az iskolakezdést és ennyi terhet is levegyünk a szülők válláról.

A tábor megvalósítását Pilis Város Önkormányzata Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága, a Richter Gedeon Nyrt. valamint a magánadományozók Dr. Rudas László, Erdélyi József, Peták János, Reviczky Miklós tették lehetővé. Az iskolakezdési csomagok összeállításához a Herlitz Hungária Kft., a Szinga Sport Kft/ DRK Magyarország  tárgyi felajánlással járult hozzá.

Szervezőként és megvalósítóként a Kiút Egyesület önkénteseit, Kölesné Bukovics Zsuzsannát, Csonka Fannit, valamint a Monori Kistérségi Gyermekjóléti Szolgálat munkatársait: Kotyinszkiné Gajdos Szilviát, Markella Cecíliát és Molnárné Endrődi Xéniát  kell kiemelni.

 Counter Powered by  RedCounter